Kagi 搜尋夥伴:個人網站文件的搜尋 AI 精靈

免費 AI 履歷表網站的故事

 #AI故事

A young man, Xiao Ming, is sitting in front of his computer at home, engaged in a remote job interview. He looks slightly anxious yet focused. On the computer screen, a video call is visible, showing an interviewer asking questions. Beside the computer, there's a smartphone or a secondary monitor, where a chatbot is actively searching for information and providing answers. The room is modestly furnished, suggesting a home setting. This scene captures the moment of Xiao Ming using technology to aid his interview process.


小明畢業後投了幾家履歷但杳無回音。黑色星期五發現可以免費 AI 改履歷表的網站。機器人迅速分析了履歷表資料,提供凸顯重要成就的建議、改善版面、以及使用更有自信、更有影響力的詞彙。


很幸運地收到一家 AI 公司的面試通知。因為是遠端工作,面試也採用遠端方式進行。雖然有些罪惡感,小明在考試的時候,同時請機器人幫忙找資料。


小明僥倖地得到新工作。因為自身能力跟這個職位職能有落差。但也好險有機器人,每次都能差強人意地完成老闆交付的任務。每個月也就心甘情願地繼續付費續訂。


過了幾十年,小明當上小主管。公司也從新創變成房地產公司。在都市繁華區租了商辦大樓。這一天小明很迷糊地按錯電梯樓層,來到公司不同單位。路過會議室看到一群人很熱烈地討論。主持人在白板的一些段落用紅色麥克筆圈起來,一旁其他同事很專注地聆聽和打字。


小明用手凸起眼睛,留意看辦公室的部門名牌:是他以前上的 AI 履歷表網站。

留言